Laatste artikelen

Pijler 2 Nederigheid – The Book of Joy

door | jan 3, 2023 | Boeken en verhalen

De Dalai Lama legt uit dat hij vroeger zenuwachtig was als hij officiële lezingen moest geven. Dit kwam omdat hij zelf geloofde dat hij speciaal was en nog niet bedacht had dat we allemaal gelijk zijn. Tegenwoordig hoopt hij dat er bij heel officiële momenten iets in de soep loopt zodat we allemaal weer gewoon menselijk blijken te zijn.

Het gevoel van anders zijn herken ik van mijn reis onlangs naar Florida om deel te nemen aan het seminar “Date with Destiny” van Tony Robbins. Ik liep de eerste dag rond in Boca Raton. Nu is Florida al de ‘goudkust’ van Amerika doordat alle overwinteraars die kant op gaan. En Boca Raton is de golden city binnen deze goudkust. Bleek dat het seminar in het enorme hotel naast het golfterrein was.

Ik voelde me kleiner en kleiner worden. Een provinciaaltje in de rijke buurt. Dit heb ik gekeerd door mijn voorwaarden (‘regels’) voor dit gevoel te veranderen naar: Ik ervaar onwaardigheid alleen als ik constant geloof in de illusie dat ik meer of minder ben dan de ander en me niet besef dat iedereen naar hetzelfde toilet gaat en dezelfde shit in zijn leven meemaakt.

Lees pijler 3 – Humor >>

<< Lees pijler 1 – Perspectief

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen