Laatste artikelen

Pijler 4 Acceptatie – The Book of Joy

door | jan 5, 2023 | Boeken en verhalen

Aartsbisschop Tutu stelt dat “we gemaakt zijn voor een leven vol vreugde”. Wat niet betekent dat het gemakkelijk of pijnloos zal zijn. Maar als wij aanvaarden, accepteren wat de realiteit is, dan pas heb je een vertrekpunt naar verandering.

De vraag is niet hoe we kunnen ontsnappen aan frustraties en tegenslag, maar hoe we ze als positieve ervaringen kunnen gebruiken. Ieder mens, ook deze twee zeer wijze oude mannen, kent tegenslag en frustratie.

De Dalai Lama zegt dat stress en onrust worden veroorzaakt door onze verwachtingen over het leven. Als we aanvaarden dat het leven is precies zoals het is, dan kunnen we het leven omarmen in plaats van ons er tegen verzetten en aldus vreugde ervaren.

Wederom de familieopstellingen. De vraag is vaak: kun je het aanzien dat er geleden wordt? Kun je aanvaarden dat is wat is? Met als ultieme vraag: wil je gelijk of wil je geluk? Ik vind het heel mooi gezegd van de aartsbisschop: wanneer wij aanvaarden wat de realiteit is, dan hebben we een vertrekpunt naar verandering.

Lees pijler 5 – Vergeving >>

<< Lees pijler 3 – Humor

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen