?

Cursus lachcoach

Tweedaagse cursus tot lachcoach / lachanimator. Ook wel Laughter Yoga Leader genoemd. Met certificaat.

Tweedaagse opleiding

Zinvol lachen gieren brullen

In het kort

Meer lol in je leven

Transformerende ervaring

Op pad om met andere mensen te lachen

Verbinden met het mooiste netwerk ter wereld

Les van Luc van Imschoot (uit Vlaanderen) samen met Saskia van Velzen (uit Nederland). Omdat we een geheel eigen stijl hebben krijg je het beste van twee werelden.

Alle reviews >>

Het doel van de lachopleiding

Als je lacht dan word je vrolijker, dan wordt de wereld lichter en de mensen vriendelijker. De opleiding kun je doen om jezelf een transformerend weekend cadeau te geven en de lach in je dagelijkse en werkzame leven te integreren. Je kunt het ook doen om daarna op pad te gaan en de lach nog verder te verspreiden.

Mensen die de opleiding volgen geven als reden aan dat er te weinig gelachen wordt in hun leven of dat ze somberheid willen keren naar positieve gedachten. Of ze willen juist nog meer plezier en geluk in de wereld brengen. Vaak is het een aanvulling op hun huidige pakket aan kennis en kunde. 

Misschien herken je dit. De oplossing is twee dagen lang zinvol lachen gieren brullen.

Wat leer je tijdens de opleiding

Door meer te lachen worden je lachspieren getraind, je maakt endorfine ‘het gelukshormoon’ aan en je lichaam wordt gezonder en fitter. Het leven wordt lichter, vrolijker en leuker.

Je aantrekkingskracht versterkt enorm waardoor de dingen die je altijd graag had willen hebben of doen vanzelf op je pad lijken te komen.

Stel je voor dat je door met iemand te lachen juist het leven van die persoon op de goede weg helpt. Lachyoga is voor mensen die meer geluk, meer plezier en meer warmte aan hun eigen leven en dat van anderen toe willen voegen op een eenvoudige, leuke en vrolijke manier.

Deelnemers aan het woord

Chris Vreijs, freelance reporter
Paul van de Krol, gezondheidsexpert
thebestyoucanbe.nl
Rita Joos, systeemtherapeut
Rinke Roebroek, HR manager

Op een bijzonder zonnig en warm weekend in maart kwam de psychiatrisch medewerker naar de lachcursus. Hij vond het leven, vooral op zijn werk, veel te serieus. Hij verlangde naar meer lach, meer plezier. 

De eerste dag zagen we hem zoeken, stoeien en worstelen om het serieuze in zijn hoofd los te laten. Theorie en gewone losmaak oefeningen gingen wel. Maar bij iedere lachoefening lachte hij als een boer met kiespijn. Hij deed braaf mee, maar het ging niet vanzelf. 

Aan het einde van de dag vertrok hij snel en we vroegen ons af of hij de volgende dag terug zou komen. Zoveel weerstand hadden we gezien.

De volgende ochtend kwam hij terug en gaf inderdaad aan dat hij ’s nachts had overwogen om thuis te blijven. Maar als een echte Zeeuw – ik heb ervoor betaald tenslotte – besloot hij toch te komen. 

Aan het eind van de ochtend gebeurde het. We eindigden die serie oefeningen met een lachmeditatie op een matje op de grond. De mensen lagen met de hoofden naast elkaar en de lach werd ingezet. Eerst gemaakt, geoefenend, al snel resulterend in een echte hartelijke lach. En hij, hij ging los. Vooral toen het aan het eind van de lach de bedoeling was om nog even stil te zijn. Hij rolde over de grond, zijn schuddende buik vasthoudend, terwijl de tranen van het lachen over zijn wangen stroomden. Onhoudbaar en onstuitbaar.

Aan het eind vroegen wat er gebeurde. “Ik liet de controle los,” antwoordde hij. 

Praktische info van de opleiding

  • Duur van de opleiding is 2 dagen, meestal in een weekend
  • Je ontvangt een certificaat dat wereldwijd erkend is
  • Je leert de 40 basisoefeningen die je overal kan toepassen
  • Je leert nog veel meer vrolijke oefeningen en energizers
  • Speciale onderwerpen: werken met ouderen en kinderen
  • Inclusief werkboek ter waarde van € 75,-
  • Na de opleiding krijg je alle speciale informatie nog eens toegestuurd 

De prijs

Een gezond, lichter en vrolijker leven is onbetaalbaar. Toch willen we het graag vergelijken. Volgens berekeningen uit de Nemesis-studie bedragen de kosten voor antidepressiva per persoon tussen de € 2500,- en € 2900,- per jaar.

Heftig hoor. Dit zijn cijfers van een tijdje geleden. Het aantal mensen dat gebruik maakt van deze middelen is sinds die tijd flink gestegen.

De kosten voor de opleiding bedragen geen

€ 2900 maar  € 395,-.

Dit is eenmalig voor een gezond, fit én vrolijk leven.

Meer weten

Mail of bel gerust, we horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Wat zeggen de deelnemers?

integratie bij leiderschaps- en teamtrajecten

“De 2-daagse Opleiding tot Lachanimator bij Saskia en Luc was een openbaring op veel vlakken. Lachen zonder reden… Echt? Maar kijk: na pakweg 10 minuten was ik volledig op de onvoorwaardelijke trein van het lachen gesprongen. En nog even later sijpelden ook de laatste beetjes stress uit me weg. Twee dagen vol vernieuwende ervaringen en oefeningen, gebracht door twee keien in hun vak. 

Nu bijna twee jaar later begeleid ik samen met Luc geregeld lachsessies voor uiteenlopende organisaties. Ook integreer ik korte oefeningen uit lachyoga tijdens de leiderschaps- en teamtrajecten die ik begeleid. Kortom: een 2-daagse die volop blijft nazinderen…!”

Peter Musschoot, coach en trainer bij Mind the Solution en deelnemer in juni 2021

A great laughter yoga teacher

“Saskia is a great laughter yoga teacher and I appreciate her for taking laughter yoga further into this world.”

– Dr. Madan Kataria, grondlegger van lachyoga

Zingend lachen

“Ik heb net een cursus Leader Laughter Yoga bij Saskia van Velzen gevolgd en ik vond het geweldig! Ze weet in korte tijd informatie helder over te brengen, ze schept een ontspannen sfeer en ze lacht als de beste!

Dank je wel voor alle kennis, oefeningen en de lachsalvo’s. Ik zal de lachyoga in mijn zangworkshops verwerken.”

– Ilse Huizinga, jazz vocaliste

Dat doet deugd

“Het geeft een gevoel van saamhorigheid, een weekend waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Weer lachen, dat doet deugd.”

– Rita Joos

Drempel verlagen

“Ik dacht dat het misschien een gekke bende zou zijn met hyper spirituele dingen, maar het zijn allemaal gewone mensen die graag lachen. Ik kan het aan iedereen aanraden.”

– Kris Vreys

Echt hard lachen

“Het was heerlijk om zo hard te lachen, voor geen enkele reden. Luc en Saskia zijn een fantastisch duo van twee totaal verschillende mensen. Daarom is het juist zo boeiend, ze hebben ieder een eigen manier van lesgeven.”

– Liesbeth Deckers

Authentiek

“Het beste wat ik dit weekend heb meegemaakt is schaterlachen. Bij het kijken naar de filmpjes op de website leek het een beetje gemaakt en een beetje raar, maar live was het heel anders. Het begon soms met een geforceerde lach, maar dat was heel snel gedaan. Als iemand authentiek begon te lachen dan ging dat de hele groep rond.”

– Bert Corsius

Daar heb ik mijn verdere leven plezier van

“Saskia heeft mij een weekend lang geboeid met lachfeiten, lachweetjes en vooral met heerlijke lachoefeningen. Ik ben een blije lachyoga leader geworden in één weekend, waar ik mijn verdere leven veel plezier aan heb!”

– Mariska van Gennep

Vooral ook waardevol

“Wat je bij L.I.N. [LachInstituut, red] leert is niet alleen enorm leuk, maar vooral ook zeer waardevol. Het helpt om jouw leven en dat van anderen lichter, leuker en makkelijker te maken.
De opleiding Lachtherapie is geweldig! Ik werk als coach nu nog gemakkelijker en met meer plezier, terwijl het proces voor mijn cliënten ook lichter is. Zo blij mee!”

– Nicole Binnendijk

Na de opleiding mailen we altijd nog een hele berg informatie na. Vooral de onderdelen waarvan we roepen “staat niet in het boek”. Pieter reageerde daarop als volgt:

“Hartelijk dank voor de mail Saskia! 

En nogmaals heel erg bedankt voor een zalige, transformatieve, deugddoende tweedaagse !! 
Vele groeten 
Pieter”
Passen de data niet geef dan aan dat je op de hoogte gehouden wil worden. 

Na de training van afgelopen weekend was ik moe maar voldaan en ben ik gelijk het geleerde in de praktijk gaan brengen en ben ik even heerlijk gaan lachen met mijn zoon Mika en zijn vader Maikel. Wat heerlijk om zo het goede voorbeeld te geven aan je kind ❤️

Margot Corporaal

eigenaar Procezza

Zie je het enthousiasme op het gezicht van Pieteko? Zo zit ik ook vaak in de auto na het geven van een lachworkshop. Een glimlach van oor tot oor.

Voor Pieteko was het de eerste keer en het smaakt naar meer!

Luister maar naar haar filmpje op Facebook.

Passen de data niet geef dan aan dat je op de hoogte gehouden wil worden.