Media

Hoe ziet de lach eruit in beweging en geluid? Wat wordt ervan gevonden?

Media in alle facetten

Video, tv, radio, podcast, tijdschrift, krant

In het kort

Flexibel. Van 1 minuut radio interview tot 2 dagen lachles.

Voor verbinding, plezier én een stapje buiten je comfortzone.

Meestal een unieke ervaring voor de deelnemers.

Geschikt voor groepen van 10 – 1000 mensen.

Nederlandstalig. Engelstalig. Live. Online. Kan allemaal.

“Martin wist met zijn enthousiasme en kunde een groep van beleidsadviseurs, opleiders en onderzoekers gezamenlijk aan het lachen te krijgen. De perfecte energizer!’ 

Wassim Benâli

secretaris CEC, UWV

“Saskia, heel hartelijk dank voor de leuke workshop. Knap hoe je de drempel zo weet te verlagen zodat het ineens niet meer spannend/gênant is.”

Willemien Steengracht

Huisarts

Fotogalerij

Lachen met grote en kleine groepen, binnen en buiten, staand, liggend en zittend.

Energizer

Ieder congres of bijeenkomst is gebaat bij een break. En hoe leuk is het om dit in te vullen met een lach?

Lach online, review en gemist

Je ziet wat coronatijden voorbijkomen (kijk maar naar het kapsel bij de online workshop 😉 

Lachen op school

Kinderen lachen nog 300 keer per dag, volwassenen gemiddeld nog maar 15 keer. Maar blijft dat wel zo? 

Lachtherapie

Lachen als therapie, kan dat? Het is in ieder geval behulpzaam. Laten we de lach serieus gaan nemen. 

Lachen bij de radio

Klinkt wel lekker zo aan de andere kant van de studio 😀

Lachen op tv

Zien lachen doet lachen en horen lachen doet lachen. Onze tv zenders vinden dit ook.

Lachen op Blue Monday

Rond Blue Monday laten we vaak het tegengeluid horen.

Deelnemers vertellen over de lachcoach opleiding

Meer informatie over de tweedaagse opleiding tot lachcoach

Lachen met Youtubers en jongeren

Gelukkig, ook onder de jeugd wordt de lach steeds bewuster ingezet.

Podcasts

Overige media

Wat organisatoren zeggen

Jij straalt als je lacht

“Wij zijn nog steeds enthousiast over de workshop en bevelen deze dan ook aan als de kans zich voordoet. Vooral horen wij terug dat deelnemers het knap vinden hoe je op verschillende situaties inspeelt. Voor alle medewerkers gaan mij mokken bestellen met een spreuk er op. Eentje daarvan wordt, geïnspireerd door de workshop, “jij straalt als je lacht”.

– Linda de Groot, De Pieter Raat Stichting (workshops verzorgd voor medewerkers, MT en Raad van Bestuur)

Warmgelopen

“Super bedankt voor de workshop gisteren. We hebben er enorm van genoten. Ook onze andere vestiging is warmgelopen voor jullie workshop door de verhalen. Hoe positief wil je het hebben ;-))”

– Edwin van Sprundel, team UHT Belastingdienst, Den Haag

Bulderende lach

Het was een leuke sessie! We hebben de volgende dag op kantoor ook nog een paar keer gelachen. Twee moment die ik dan toch moet delen: In de ochtend had Bas een moeilijke meeting gehad dus na die meeting een grote zucht en werd er even geventileerd… Ik keek hem recht in zijn ogen, ging staan en zei: “Stop, duimpje hoog, duimpje hoog and shake that ass”.  Einde middag, iedereen een beetje gaar van de dag. Kwam er ineens een zucht uit een hoek, waarin Joost sprekend ha ha ha ha haaaa uitademde. Dit resulteerde vrij snel in een bulderende lach van de mensen om hem heen die met elke lach harder werd. Bedankt voor het zorgen dat er na corona weer snel wat anekdotes kunnen worden toegevoegd aan ons teams levensverhaal.”

Jeroen Vinke, head of Group Marketing CPM Partners BV (teamoverleg met energieke en vrolijke onderbreking)

Complimenten

“Nogmaals dank voor de leuke workshop, we hebben veel complimenten gekregen hierover!”

– Rocxanne Theuerzeit, GGD Zuid Limburg (uitgebreide inhoudelijke workshop voor het team Seksuele gezondheid, Infectieziekten en Milieu)

Onorthodoxe online workshop

“Tijdens de pandemie en het bijbehorende thuiswerken was het ontzettend lastig om de verbinding in het team te behouden. Het maakte ons allemaal wat alleen, en sommigen (inclusief mijzelf) ook eenzaam. Martin heeft toen een grappige en onorthodoxe workshop gegeven die leuk en leerzaam was. Hij deed dat via een videoverbinding, en toch lukte het hem om contact te zoeken met alle deelnemers. Ik vond dat heel knap, en kan me voorstellen dat hij in persoon ook heel goed met groepen is. De prijs-kwaliteitsverhouding van de workshop was heel goed, je krijgt echt waar voor je geld. De workshop was afwisselend en verrassend. Een aanrader!”

– Laura Schat, senior beleidsmedewerker milieuproblematiek industriële bedrijven, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Drempel verlagen

“Heel hartelijk dank voor de leuke workshop. Knap hoe je de drempel zo weet te verlagen zodat het ineens niet meer spannend/gênant is.”

– Willemien Steengracht, huisarts (lachworkshop als onderdeel van het teamuitje)

Ze komen los

“​We hebben er veel plezier in gehad. Zelfs de wat sceptischere collega’s kwamen los. Erg leuk om te zien en dank je wel!”​

– Wieteke Laarakker, college Den Hulster, Venlo (einde schooljaar en afscheid collega)

Richten op collega's die ervoor open staan

Bedankt voor jullie inzet, inzichten, flexibiliteit en positieve inbreng. Mooi om jullie bevlogenheid te mogen zien en meemaken. De eerste indrukken en reacties waren goed en positief op een aantal na die zeiden “dat is echt niets voor mij”. Gelukkig hebben we geleerd ons vooral te richten op de collega’s die er voor open staan en/of er wat van meepikken.”

– Karin Phillippona, Vroom Funderingstechnieken (FUNdering zoals ze zelf zeggen 🙂

Cijfer 4.2 van 5

Lachworkshop (3x) tijdens personeelsdag van de scholengroep stichting Penta gaf de volgende reactie:

“Je kon 5 punten krijgen en jouw workshop heeft een 4,2, dat is hartstikke goed! Hieronder zie je de zes opmerkingen die erbij zijn geschreven:

  • Moeten we meer doen in de klas
  • Het was leuk om een keer te doen, maar ik zie niet direct de toegevoegde waarde voor de dagelijkse praktijk in de klas
  • De dame was zelf ook blij en kwam niet geforceerd over, maakt het makkelijker, doe je meer mee. Leuke workshop!
  • Geen nieuwe informatie, ik had er meer van verwacht.
  • Heerlijk om mee te eindigen! Fantastisch mens die de workshop gaf. Weet je op je gemak te stellen op toch wel wat aparte momenten. Ik vond het echt superleuk! Leuke groep en heerlijk gelachen.
  • Wat een bijzondere workshop.

Het blijft toch altijd bijzonder hoe verschillend mensen iets kunnen ervaren he?! Het gemiddelde cijfer van alle workshops was trouwens een 3,9. Ik heb in de wandelgangen ook vaak jouw workshop voorbij horen komen, dat het erg leuk was.”

– Marieke Norbruis, stichting Penta

Laagdrempelig

De workshop geef ik een 8. De oefeningen zijn heel leuk, speels, gemakkelijk en daardoor laagdrempelig.”

– Richard Kaart, NLP docent Eviont (lachworkshop als externe trainer voor extra input)

Waar is mijn verstand?

“De dag na de lachsessie had ik zoveel energie dat ik bovenop tafel stond en vroegen mijn leerlingen waar mijn verstand zat.”

– Peter van den Broek, ROC Eindhoven

Workshop krijgt 10/10

Lachworkshop krijgt 10/10. Het was een topervaring en iedereen was zeer positief. De collega’s maken nog meermaals het gebaar ‘zeeeeer goed’ enz.. Het was een fijne ervaring, iedereen deed goed mee van bij de start. Als cadeau aan mijn collega’s voor mijn pensioen is dit een supergeslaagde actie.”

– Pia Smis, Vlaanderen

Lachen in het uitvaartcentrum

“Op zoek naar een activiteit wat ik met mijn team wilde doen in het kader van een stuk teambuilding maar ook een stuk plezier hebben met elkaar kwam ik al zoekend […] bij een lachworkshop.

Belangrijk voor mij als manager van dit team was dat het concreet moest zijn. Wel dichtbij jezelf maar niet te vaag. In de mailwisseling die ik heb gehad met Saskia werd al snel duidelijk dat zij dit kon geven. Het voorcontact was erg plezierig en ik had er alle vertrouwen in.

Met vijftien mensen zijn wij begonnen aan deze workshop in een voor dit doel een bijzondere locatie. Onze werkplek is namelijk het uitvaartcentrum. Een werkplek waar met name de emoties verdiet de overhand kent. Al snel werd ons duidelijk gemaakt door Saskia dat emoties als de lach en de traan dicht bij elkaar liggen. De workshop begon voor de een wat afwachtend terwijl de ander er snel in zat. In bijna 1 ½ uur wisselden spelvormen, lachoefeningen, ontspanningsoefeningen, creatieve opdrachtjes elkaar af. Het tempo was erg goed en de interactie tussen Saskia en de groep was goed. Er is veel gelachen maar ook veel geleerd. 

Wanneer ik deze aanbeveling schrijf hoor ik in het gebouw nog steeds af en toe de lach. Wij zijn in ieder geval nog lang niet uitgelachen. Saskia, dank je wel voor deze leuke workshop.”

– Wilco Leukenhaus, Manager Monuta uitvaartzorg Apeldoorn