Lachworkshop in Zierikzee

De Lachworkshop in Zierikzee, bij jou in het bedrijf of op jouw werkplek? Wij komen naar je toe!

Lachworkshop in Zierikzee

Wij komen naar je toe

Lachworkshop in Zierikzee

Heb jij ook zin in een lachworkshop bij jou in de stad of het dorp? Lekker ongecompliceerd lachen met je collega's of je team?

De lachworkshop zorgt voor een uurtje dikke pret.

De lach zorgt ervoor dat stress afneemt, ziekteduur vermindert en dat je prestaties en creativiteit toenemen.

Lachen doe je niet alleen, lachen doe je samen. Een lachworkshop wordt gegeven aan groepen die eens iets anders willen, die met elkaar pret willen beleven en een herinnering om nooit te vergeten.

Jij organiseert de groep en de locatie, wij komen ervoor zorgen dat jullie op geheel unieke manier contact met elkaar maken en de lach als oefening ervaren.

We maken gebruik van jouw locatie: bijvoorbeeld de (volks)universiteit, je bedrijf, het restaurant, de school of bij mooi weer misschien wel in het park.

Lachworkshop in Zierikzee

Wordt er bij jou ook hard gewerkt? Maar wordt er dan nog wel gelachen?

Thuiswerken is het nieuwe normaal, maar vraag je je af wie jouw collega’s ook al weer zijn?

De boel door elkaar gehusseld en opnieuw samengesteld. Hoe kun je het nieuwe team snel de verbinding laten ervaren?

Wat ga je deze keer verzinnen voor je teamuitje of de teambuildingsdag?

De lachworkshop is er voor verbinding, plezier én een stapje buiten de comfortzone.

  • Meestal een unieke ervaring voor de deelnemers
  • Geschikt voor groepen van 10 - 1000 mensen
  • Engelstalig. Online. Kan allemaal.

Waarom een lachworkshop

De lachworkshop is uitermate geschikt om mensen met elkaar te verbinden en om banden te verstevigen. Wanneer je samen lacht dan gebeurt er iets dat sterker is dan een goed gesprek.

Daarnaast is de lachworkshop vergelijkbaar met een heuse work-out. Mensen voelen soms spieren op plekken waar ze het bestaan niet meer van wisten. Er wordt van de deelnemers dan ook een actieve houding verwacht. 

Lachen zorgt voor een heerlijke ontlading van opgebouwde spanningen. Na de workshop geven mensen vaak aan dat ze zich blij, vrolijk, energiek, ontspannen, relaxed en lekker voelen. 

Voor veel mensen is het een geheel nieuwe ervaring en een eye-opener.

Wat doen we met een lachworkshop

De lachworkshop begint met een aantal eenvoudige contactoefeningen waarbij veel gesproken wordt en de lach als vanzelf ontstaat. We creëren een veilige setting.

Daarna gaan we verder met de opwarming met een aantal gekke en vrolijke oefeningen. Het hart van de workshop bestaat uit een aantal lachoefeningen en spelletjes waarbij we veel geluid produceren en met elkaar de lach laten klinken. 

We eindigen of met een dynamisch en vrolijk spel of met een heerlijke ontspannende mini-lachmeditatie.

Met de workshop navigeren we op de wensen en de dynamiek van de groep.

Wat levert een lachworkshop op

De lach verbindt. Door samen te lachen verstevigt het contact. Daisy van Dessel zegt in haar onderzoek voor de universiteit van Leuven: "Lachende werknemers verdoen hun tijd niet. Zij zijn bezig hun prestaties op te krikken." Werknemers zullen elkaar gemakkelijker vinden om elkaar te ondersteunen.Goed lachen zorgt ook dat je in het magische "nu" komt. Pure mindfulness op zeer snelle en actieve wijze. 

Wanneer je goed lacht dan adem je veel meer uit dan gebruikelijk waardoor meer afvalstoffen uit je lijf worden afgevoerd. Daarom voel je je zo goed na een flinke lachbui. Tijdens het lachen maak je het 'gelukshormoon' endorfine aan. Zo komt het dat je je gelukkiger voelt als je lacht. De grap is dan ook dat je begint met lachen en je daardoor gelukkiger gaat voelen. 

Tevens zorgt lachen met elkaar voor meer werk- en studieplezier. In onderzoeken is aangetoond dat de leerprestaties verbeteren en dat werknemers elkaar gemakkelijker vinden. Ziekteverzuim daalt en stress verlaagt. Lachen is een serieuze zaak. Dit brengen wij op een vrolijke en ontspannen wijze.

Hoe lang duurt een lachworkshop

De standaard lachworkshop duurt 45 minuten tot een uur. Dit wordt het meest gekozen en past vaak goed binnen een bestaand programma tijdens bijvoorbeeld een teambuildingsdag of een heisessie.

Uiteraard is de lachworkshop te verlengen. We bieden hiervoor standaard een variant aan van 1,5-2 uur, met een werkboekje. Maar langer kan ook, we geven tenslotte ook twee dagen lang les.

Tevens is de lachworkshop in te korten naar een energizer van 20-30 minuten. Heerlijk als break tijdens een lange vergaderdag of als kick-off van een dag samenwerken. Ook is het lekker om met een vrolijke energizer de lunchdip op te vangen tijdens een congres.

Meer weten

Kijk of jouw vraag bij de veelgestelde vragen al beantwoord wordt. Je mag natuurlijk ook altijd mailen of bellen, we horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Naar F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

Wat organisatoren zeggen

Schaterlachend afsluiten

"In een jaar van keihard werken en de uitdagingen van de coronacrisis, viel er niet altijd veel te lachen. Dus wat was er beter dan deze geslaagde middagsessie en de optimistische stemming van het congres kracht bij te zetten; de deelnemers gingen onder leiding van ‘lach-coach’ Martin Kuijper aan de slag met een energizer: samen lachen. Met een aantal gedachtenexperimenten, oefeningen en trucs kreeg hij de deelnemers al snel mee en werd het voorjaarscongres 2021 van Cultuurconnectie schaterlachend afgesloten."

- Jan Brands, directeur Cultuurconnectie

Highlight of the week

"The team absolutely loved the session, it was the highlight of the week, teammates talked and laughed about it all week."

- Kelly Murray, Nike, Hilversum (kickoff weektraining HR medewerkers van over de hele wereld)

Bulderende lach

"Het was een leuke sessie! We hebben de volgende dag op kantoor ook nog een paar keer gelachen. Twee moment die ik dan toch moet delen: In de ochtend had Bas een moeilijke meeting gehad dus na die meeting een grote zucht en werd er even geventileerd… Ik keek hem recht in zijn ogen, ging staan en zei: “Stop, duimpje hoog, duimpje hoog and shake that ass”.  Einde middag, iedereen een beetje gaar van de dag. Kwam er ineens een zucht uit een hoek, waarin Joost sprekend ha ha ha ha haaaa uitademde. Dit resulteerde vrij snel in een bulderende lach van de mensen om hem heen die met elke lach harder werd. Bedankt voor het zorgen dat er na corona weer snel wat anekdotes kunnen worden toegevoegd aan ons teams levensverhaal."

- Jeroen Vinke, head of Group Marketing CPM Partners BV (teamoverleg met energieke en vrolijke onderbreking)

Complimenten

"Nogmaals dank voor de leuke workshop, we hebben veel complimenten gekregen hierover!"

– Rocxanne Theuerzeit, GGD Zuid Limburg (uitgebreide inhoudelijke workshop voor het team Seksuele gezondheid, Infectieziekten en Milieu)

Drempel verlagen

"Heel hartelijk dank voor de leuke workshop. Knap hoe je de drempel zo weet te verlagen zodat het ineens niet meer spannend/gênant is."

– Willemien Steengracht, huisarts (lachworkshop als onderdeel van het teamuitje)

Openstaan voor de lach

Bedankt voor jullie inzet, inzichten, flexibiliteit en positieve inbreng. Mooi om jullie bevlogenheid te mogen zien en meemaken. De eerste indrukken en reacties waren goed en positief op een aantal na die zeiden “dat is echt niets voor mij”. Gelukkig hebben we geleerd ons vooral te richten op de collega’s die er voor open staan en/of er wat van meepikken.”

– Karin Phillippona, Vroom Funderingstechnieken (FUNdering zoals ze zelf zeggen 🙂

Wij hebben gelachen met

mensen

in ongeveer

groepen

met samen

jaar ervaring