De Lachkoning van Nederland

Zo wordt Martin ook wel eens genoemd.

Over de lachkoning

Wie is die Martin?

Lachkoning Martin

Alles leek fantastisch. Na een jaar in Afrika te hebben gereisd en nog een jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond riep ik dat het tijd was voor iets nieuws. Dit werd opgepikt op een feestje door een fotograaf die mij aanbood zijn bedrijf over te nemen. De vijftien jaar daarop sjeesde ik naar alle belangrijke beurzen in binnen- en buitenland om foto’s te maken. Geld als water rolde binnen, zelfs zoveel dat ik een Harley Davidson moest kopen. Fantastisch toch?

2009 crisistijd. Mijn bedrijf ging failliet, ik moest mensen ontslaan, kreeg schulden en op de koop toe ging ik scheiden. Ik zat aan de grond en was depressief. Daarom ging ik naar een opleiding tot hypnotherapeut, eigenlijk omdat ik wilde leren communiceren. Communiceren met anderen, maar vooral met mezelf. Ik begreep er niets meer van.

Tijdens de opleiding werd mijn depressie opgelost. Eenvoudig en doeltreffend. Ook leerde ik toen Saskia kennen. Zij bood mij de opleiding tot lachcoach aan die zij samen met haar Belgische collega Luc van Imschoot gaf. Ik greep alles wat me uit het dal kon halen met beide handen aan en een beetje positiviteit kon ik wel gebruiken. De tweedaagse heeft verder mijn leven veranderd. Ik ging op pad om te lachen met allerhande mensen. Daar kan ik verhalen over vertellen…

De hypnotherapie trainer vroeg mij tijdens een event met 350 man een energizer te verzorgen. Daar vertelde hij mijn verhaal. Hoe ik in en uit de depressie raakte. En dat dit niet alles was, ik was nu zelfs de lachkoning van Nederland!

Hij had gelijk. De lach bleek me te liggen. Ik ben er goed in durf ik in alle onbescheidenheid te zeggen. En of je nu met een groepje van 10 man komt of ik sta in de zaal met 650 man, het is allemaal goed. Ik ben de Lachkoning van Nederland!

Terug naar ‘over ons’

 

Lachenergizer

Heerlijk nog meer energie met de Lachkoning met 650 man in Den Bosch (maart 2023)

Specialist

Martin is specialist voor energizers tijdens seminars en voor overheid, bankwezen en verzekeraars.

Zijn krachtige lach en energie neemt je mee in een flow van verhalen en oefeningen. Je krijgt en passant ook nog wat levenswijsheden voorgeschoteld. Altijd met het doel je een nieuwe, leuke en energieke ervaring mee te geven.

Lachenergizer

Als Lachkoning van Nederland de eerste grote energizer van Martin bij een seminar van het Hypnose Instituut Nederland met 350 man in the house. Het was oktober 2018.

Lachclinic

In de eerste dagen van zijn lachcarrière kon je al Martin’s lach over de radio horen galmen.

Terug naar ‘over ons’

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen. Maar het is ook een keer genoeg. Want, het wordt tijd. Tijd om te lachen. Ook voor jou?