Bewaar het geheim van de kubus

Verschillende data. Online en live.

Wil jij jouw geheim leren kennen?

Soms duikt ie op

De kubus is een geheim dat het beste bewaard kan worden

Bewaar het geheim, in het kort

Creatieve sessie
Jezelf ontdekken
De ander leren kennen
Interessant en inzichtgevend

Live en online mogelijk.

Je krijgt een uittreksel van de highlights van De Kubus.

 

Online (lekker thuis)

maandag 24 juli 2023, 19.30 – 21.30

Het boek

Is bij te bestellen voor 15 euro. Er zijn in totaal 8 exemplaren beschikbaar. 

Bewaar het geheim

De Kubus

Natuurlijk kun je zelf ergens het boek op de kop tikken en aan de slag gaan. Zo ben ik ooit begonnen. Maar hoe leuk is het om samen met andere mensen te spelen? Te leren van elkaar? Te zien dat iedereen uniek is?

Rond het jaar 2000 stond ik bij boekhandel De Wijze Kater in Utrecht. Mijn oog werd getrokken naar een klein, vierkant boekje met de tekst “Bewaar het geheim.”

Ik pakte het boekje op, bladerde erdoor maar stuitte op de tekst: “De waarschuwing op pagina 25 van dit boek beschermt De Kubus – als een geest in de fles. Maak je die fles op het juiste moment open, dan staat je een verrassing te wachten en krijg je een schat aan inzicht. Maar als je haar te vlug openmaakt, vervliegt de kracht. Lees – om het zo leuk en spannend mogelijk te maken – niet verder dan pagina 25, totdat je het spel hebt gespeeld! Verklapt het geheim niet aan mensen die het nog niet hebben gespeeld!

Ik was blij dat ik niet verder gelezen had en kocht natuurlijk het boekje. In de jaren die volgden speelde ik met veel mensen het spel, als je het een spel kunt noemen. Mooie momenten, intense inzichten en gewoon gezelligheid volgenden. Totdat het boek in de kast belandde.

Volgens sommigen is De Kubus een oud soefi-raadsel, dat soms eeuwenlang onderduikt en dan opeens weer de kop opsteekt op die plek waar behoefte is aan zelfkennis.

Nu haal ik het boekje weer uit de kast om met jou het geheim te delen. Wil jij jouw geheim en het geheim van de Kubus leren kennen?

Wat betekent de Kubus voor jou

De Kubus kun je gewoon voor de lol spelen. Maar ook om inzicht te krijgen. Inzicht in jezelf, in jouw plaats in jouw wereld en in de dingen die er spelen. 

Wat doen we

In een uurtje of twee neem ik je mee in het verhaal van de Kubus en ga je aan de slag met je eigen Kubus. Omdat het geheim bewaard moet worden kan ik er niet teveel over vertellen.

Online doe je lekker thuis mee en de speciale middag is gewoon bij ons thuis, relaxed. Je krijgt een uittreksel van De Kubus thuisgestuurd of mee naar huis.

Praktisch

Duur: ca 2 uur
Data: zie bovenstaand
Kosten: € 19 online
Boek: eventueel bij te bestellen voor € 15
Locatie: Online of in Almere
Gegeven door: Saskia van Velzen

Maximaal aantal beschikbare boeken: 8 nog 4

PS: Het boek is 2e hands! 

Voor wie: Wil je jezelf anders en beter leren kennen? Wil je op een creatieve en andere manier hiermee bezig zijn? Heb je nog een vakantiegevoel en wil je iets leuks doen? Wees welkom!