Cursus Lanterfanten

Niet gepland. Almere.

#nuevenniet #laatmemetrust

De kunst van het niet-doen

Goed lanterfanten is een kunst. Dit kun je leren.

Cursus Lanterfanten in het kort

 

Unworkshop.

Massage voor de hersens.

Manipadi voor het hart.

Sauna voor de ziel.

Almere. Geen datum geprikt.

Lanterfanten

Twee jaar geleden stopte ik als hoofd administratie en personeelsfunctionaris bij de uitgeverij waar ik op dat moment 18 jaar aan verbonden was. Als administratieve duizendpoot begon ik met alles en binnen drie jaar had ik het hele pakket van de financiële- en personeelsadministratie onder mijn hoede. Vijftien jaar lang sloeg ik geen deadline over. Iedere maand op tijd de salarissen voor het personeel, belastingen aan ons vrienden van de belastingdienst en de rapportages voor de directie. Ook in mijn vakanties. Ook als ik ziek was.

In de laatste twee jaar van mijn werk was er een nieuwe directeur aangetreden. Goed en ook nodig voor de toekomst van het bedrijf. Eigenlijk wilde ik tegelijkertijd stoppen met de oude directeur maar hij vroeg of ik nog wilde blijven omdat de nieuwe directeur op mij kon steunen. Ik wist zo ongeveer alles. Ik besloot te helpen met de transformatie naar een nieuw financieel- en administratief systeem. Hierbij trapte ik in een oude valkuil. Het idee dat ik alles alleen moest doen. Het idee dat ik overal zelf een oplossing voor moest vinden. Het idee dat niemand anders het kon.

Ooit deed ik een cursus lanterfanten. Toen had ik al de behoefte aan ontspannen en relaxen. Ontstressen en onthaasten. En het leek me gewoon leuk. Die rust die ik toen voelde, dat wilde ik weer. Alsof je in een lagere versnelling komt te staan. Alsof je weer om je heen kunt kijken. Alsof je hersenen in een lagere frequentie gaan (doen ze ook).

Ik liet beide directeuren weten dat het nu de hoogste tijd om een vervanger te zoeken die het stokje over zou nemen. Die vol energie de nieuwe tijd met het bedrijf mee in zou gaan. Net op tijd ben ik gestopt. Nu, na twee jaar, voel ik hoe toen een flinke burn-out op de loer lag. Ik was niet meer leuk en gezellig maar vooral een grote stresskip. Nu is het anders. Ik ben weer ontspannen. Weer vrolijk. Relaxt.

Het lanterfanten is me bijgebleven en bij me gebleven. Daardoor kon ik op tijd de knoop doorhakken al trapte ik toch nog even in een oude valkuil.

Een dagje lanterfanten gun ik jou ook. Je hersengolffrequentie verlagen zodat je weer bij je creatieve en holistische brein kan. Vertragen waardoor je sneller de dingen gedaan kan krijgen. Balans brengen op een aantal verschillende manieren zodat je dit altijd simpelweg kunt toepassen. Een dag vol inzichten, balans, plezier, rust en niet-doen. Een dagje uit de tijd. Moeiteloos.

Waarom de cursus Lanterfanten

We leven in een drukke wereld. Triggers vliegen ons om de oren. Haast moeten we maken. Stress ligt op de loer.

Hoe kun je op een eenvoudige manier snel en simpel tot rust komen?

Hoe creëer je tijd waar je denkt het niet te hebben?

Hoe leef je met al het moeten in je hoofd en hoe stap je over naar on-moeten?

Hoe vind je plezier in nietsdoen en ben je toch niet bezig met uitstellen?

Wat doen we (niet)

De dag verloopt in een kalme flow. In alle rust merk je dat er steeds meer rust komt. In je hoofd én in je hart. Het is een echte unworkshop.

We laten de verschillen ervaren met druk en rust. Met stress en ontspanning. Met uitstellen en even niet doen.

We laten je ervaren hoe je eenvoudig stress uit je lijf kunt laten vloeien.

De wetenschappelijke onderbouwingen nemen we mee in de oefeningen zodat je niet alleen voelt maar ook weet waarom bepaalde dingen gebeuren.

Praktisch

Duur: 1 dag
Kosten: € 95 (incl btw)
Locatie: Almere
Gegeven door: Saskia van Velzen

Voor wie: Hoe drukker je bent, hoe beter een lanterfantdag voor je is. Leuk is het sowieso. En lekker. Het is een dagje goed voor jezelf zorgen.

Meer weten

Kijk of jouw vraag bij de veelgestelde vragen al beantwoord wordt. Je mag natuurlijk ook altijd mailen of bellen, we horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Naar F.A.Q. (Frequently Asked Questions)