Laatste artikelen

Activiteiten vitaliteitsweek

door | apr 26, 2023 | Geluk & Plezier, Werknemers & Werkgevers

Vitaliteitsdag, vitaliteitsweek of vitaliteitsweken. Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan het welzijn van hun medewerkers. Thema’s die aangeraakt worden zijn onder andere: Mentale fitheid, beweging, leefstijl, voeding, ontspanning en plezier op het werk.

Daisy van Dessel schreef in haar proefschrift voor de Leuvense Universiteit dat lachende werknemers niet hun tijd aan het verdoen zijn, in tegendeel, zij krikken juist hun prestaties op. Denk dus ook eens aan een lachworkshop, lachsessie of lachenergizer op het werk. Het heeft effect op meer gebieden dan je wellicht denkt.

Lachen = vitaliteit

De lach heeft meer effect dan je wellicht op het eerste gezicht verwacht.

Lachen verbindt. Wanneer je samen lacht dan gebeurt er iets dat sterker is dan een goed gesprek. Plezier maken op het werk is dus bijna van levensbelang. En je hoeft echt niet te wachten op een lachworkshop of lachsessie. Je kunt direct beginnen door meteen de eerstvolgende collega die je tegenkomt te begroeten met een glimlach. Hoe doe je dat? Nou, je mondhoeken naar je oren, kraaienpootjes rondom je ogen en een vriendelijk ‘hoi’ is voldoende.

Lachen is gezond. Je maakt niet alleen het bekende endorfine aan, maar ook het stresshormoon cortisol zakt. Daarnaast voer je extra afvalstoffen af en is goed lachen vergelijkbaar met goed sporten. Je krijgt daardoor meer ruimte voor meer zuurstof. Daar is niet alleen je lijf blij mee, ook je hersenen willen hier graag van meeprofiteren. Zij hebben namelijk 25% meer zuurstof nodig dan de rest van het lichaam. Zeker in kennisberoepen is een hartelijke lach onontbeerlijk.

Lachen ontspant. Het ultieme ontspannen doe je door de slappe lach. Werkelijke alle spieren ontspannen (ook de blaas!), je zit dubbelgevouwen van de lach op je stoel of je kunt amper nog lopen. Een lachworkshop levert echt niet altijd zoveel slappe lach op, maar zeker en vast dat het ontspant.

Er is veel over te vertellen. Veel meer dan dit. Wil je meer weten? Bel of mail ons gerust. Of vraag vrijblijvend een lachworkshop aan. Voor de meeste mensen is dit een unieke en te gekke ervaring.

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen