Laatste artikelen

Is het echt of nep, deze lach?

door | mrt 11, 2023 | Gezondheid & Wetenschap

Weet jij het verschil tussen echt of nep lachen? Wanneer is het nep, op commando of fake? Wanneer is het gemaakt of onecht? Of wanneer is het juist echt, hartelijk en aanstekelijk?

De dames op deze foto, lachen zij echt of nep? Goeie vraag.

Ik weet wel wat mijn antwoord zou zijn, maar wat is jouw antwoord hierop?

Hoe ontdekken we een echte of gemaakte lach?

Onze spiegelneuronen zijn verantwoordelijk voor het herkennen van een lach. Of het nu op een plaatje of ‘live’ is. Onze spiegelneuronen staan de hele dag aan. Zeker in de buurt van andere mensen.

Door innerlijk te spiegelen wat die ander uitdrukt krijgen we zelf van binnen een gevoel hoe het met die ander gesteld zou kunnen zijn. Dit is empathie. 

Je kunt je voorstellen dat onze vertaalslag niet altijd goed is, tenslotte brengen we onze eigen ervaringen en gevoelens in en vervolgens gemixt worden met de innerlijke spiegeling. En we zijn soms zo bezig met onze eigen binnenwereld dat zelfs onze spiegelneuronen niet letten op de buitenwereld.

Zet jouw spiegelneuronen aan door mee te doen met deze korte test.

Inzetten van spiegelneuronen

Nu je weet dat het de spiegelneuronen zijn die ervoor zorgen dat je reageert op je omgeving kun je bedenken dat dit andersom dus ook zo is. 

De spiegelneuronen van andere mensen reageren de hele dag op jouw uitstraling. Dit kun je gebruiken door zelf vast te gaan lachen.

Zelfs als je lach nep is kun je hem zo echt mogelijk maken. Door je mondhoeken iets verder omhoog te trekken, door kraaienpootjes bij je ogen te maken en tegelijkertijd aan leuke dingen te denken. 

Wanneer je merkt dat andere mensen met jou meelachen ga je vanzelf meer plezier krijgen en nog meer lachen. Totdat het helemaal echt is.

Dan hoef je ook niet meer op te letten of bewust te lachen. Want het enige verschil tussen een echte en een nep lach is dat je de controle laat gaan. Je let niet meer op en het gaat vanzelf.

Veel plezier 🙂

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen