Laatste artikelen

Serotonine voor een gelijkmatig humeur

door | feb 18, 2023 | Gezondheid & Wetenschap

Hoe houd je de boel in balans? Hoe kun je actief zijn en toch rustig? Hoe kun je je goede humeur bewaren zonder al te grote uitschieters naar beneden?

Serotonine, voor een gelijkmatig humeur

Mediteer. Dit hoeft echt niet op een berg met je benen in de kronkels en je handen met duim en wijsvinger op je schoot. Een keer of vijf ademen met aandacht heeft nagenoeg hetzelfde effect.

Hardlopen is ook een goed idee. Behalve als je overdrijft, maar dat geldt voor alles. Het gaat om de beweging en boven alles het plezier van het bewegen.

Met je kop in de zon. Kijk uit voor verbranden. Dat is niet goed voor je lijf. Maar gebruik liever ook geen zonnebrandcrème, ook dat is het niet beste. Matig in de zon maar wel elke dag heeft een positief en helend effect.

Wandelen in de natuur, dan sla je twee vliegen in een klap. Met wandelen beweeg je je lichaam op een goede rustige manier, je staat rechtop in plaats van die gekke gebogen houding boven je laptop, tablet of mobiel. Het groen van de natuur geeft rust aan je ogen. Wij wandelen iedere dag een rondje om het water, drie kwartier. In principe is 20 minuten genoeg om als het ware te ‘resetten’.

Fietsen. Weer de natuur in. Goed voor een mens. En je komt nog eens ergens.

Zwemmen. Doe ik dus nooit. Maar het is wel goed. Je beweegt alle spieren van je lijf, ook die spieren waarvan je niet meer wist dat je ze had. Trouwens, ook met lachen gebruik je soms spieren waarvan je niet meer wist dat je ze had. Je middenrif wordt extra geactiveerd en de kraaienpootjes rondom je ogen verrichten grote diensten.

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen