Laatste artikelen

Blue Monday – Busted!

door | jan 1, 2024 | Boeken en verhalen, Werknemers & Werkgevers

In 2005 bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall de term Blue Monday. Het zou de meest depressieve dag van het jaar zijn. Hij onderbouwde dit met een formule.

Waar worden we treurig, weemoedig en neerslachtig van?

Op de derde maandag van januari zijn we de kerstdagen vergeten, een eindejaarsbonus is op en het zijn donkere koude dagen. Als klap op de vuurpijl is het nog maandag ook. De eerste dag van de werkweek en is er is nog lang geen vakantie in zicht.

Binnen de wetenschappelijke wereld werd Arnall verguisd. Het sloeg nergens op, die formule. Publiciteit heeft het hem wel opgeleverd. Een dag van het jaar is nu bekend door zijn toedoen.

Blue Monday.

Sinds het bestaan van Blue Monday is er ook een tegenbeweging. Mensen die niet willen gaan in de somberheid, die op pad gaan om positiviteit en plezier te verspreiden. Bij het LachInstituut rollen de aanvragen van radio en tv én voor workshops binnen. We zoeken allemaal het tegengeluid. We laten ons niet kisten toch?

Ik besloot niet alleen op pad te gaan om te lachen, ik bedacht zelfs de tegenformule. Yellow Sunday. Want Blue Monday houdt met een belangrijk ding geen rekening. En dat ene ding verandert alles.

Speciaal in de maand januari kun je mijn tegenformule gratis ophalen. Gebruik kortingscode BMB24 en laat je verrassen door de tegenformule. Klik hier >>

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen