Laatste artikelen

Smiley bestaat 60 jaar!

door | okt 4, 2023 | Geluk & Plezier, Media & Beroemdheden

In 1963 bedacht Harvey Ball, een rustig en bescheiden man, iets unieks. Iets wat de wereld zou veroveren. Hij wilde graag een lach toveren op het gezicht van een ieder die hij tegenkwam. Zijn Smiley popte werkelijk overal op en kreeg allerlei gezichten. Mensen vonden het fantastisch.

Feest, dit jaar (2023) bestaat Smiley dus maar liefst 60 jaar!

In de jaren ’90 werd Smiley nogal commercieel ingezet en Harvey maakte zich hier zorgen over. Daarom riep hij in 1999 de eerste vrijdag in oktober uit tot World Smile Day. Gelukkig kon hij dit nog twee jaar meemaken voor hij overleed in april 2001.

Bij de start in 1999 van World Smile Day werd een speciale postzegel onthuld. Harvey Ball las een brief voor geschreven door Smiley zelf. De boodschap is bedoeld voor iedereen in de wereld.

“World Smile Day is a day open to everybody on this planet, no matter what color they are, no matter who they pray to, no matter what country they live in. World Smile Day simply asks each person to live the day with a generous heart, to do one kind act, to help one person smile.”

World Smile Day, een dag per jaar stilstaan bij het brengen van een lach op het gezicht van iemand anders. Een dag te besteden aan een Act of Random Kindness.

Hoe breng  jij vrijdag (en alle dagen van de week) een lach op het gezicht van je geliefde, familie, vrienden of een willekeurige vreemdeling?  

Let the world Smile!

Mogelijkheden

Lachworkshop

Een lachworkshop is een van de beste dingen die je jouw team kunt laten beleven.
Meer info

Vrolijke energizer

Lollige break tijdens je vergadering? Lunch dip voorkomen?
Meer info

Tweedaagse opleiding

Ook lachcoach worden? Meer inhoud én nog meer lachen?
Meer info

Boekenwijsheid

De lach verpakt in tekst. Met de uitnodiging om te oefenen.
Meer info

Gerelateerde artikelen